طريقه عمل الغريبه المصرية والسورية

طريقه عمل الغريبه المصرية والسورية

    

غم شهرة الكحك والبيتي فور والبسكويت في العيد وامتلاء الافران بهم واقبال الناس علي صنعهم إلا ان الغريبه من وجهة نظر بعض الناس لها مذاق خاص وجميل في عيد الفطر المبارك0106006_4

  •    نقدم لكم الطريقه في خطوات :

  •  احضار 2كوب دقيق منخول جيدا + كوب سمن (بلدي او نباتي ) حسب الرغبه + ربع معلقه ملح صغيرة + لوز او سوداني او عين جمل او كاجو او كريز   ( حسب الرغبه)  (لتزيين الغريبه )
  •  ضرب السمن مع السكر المطحون (البودرة ) باستخدام المضرب لمدة كافيه حتي يعطي قوام كريمي
  •  اضافه الدقيق المخلوط بالملح (ربع معلقه صغيرة ) والتقليب بمعلقه كبيرة خشبيه حتي نحصل علي العجينه
  •  وضع العجينه في الثلاجه مع الحرص علي تغطيتها جيدا لمده نصف ساعه
  •     
  •  اخراج العجينه من الثلاجه والبدء في تشكيلها علي شكل كرات بحجم مناسب ورصها في صينيه عليها ورق زبدة
  •  نزين العجينة المشكلة باللوز او الكريز ……. الخ (مكونات التزيين حسب الموجود)
  •  نشعل الفرن ونضبط درجه حرارته علي 120 درجه مئويه حتي يسخن ونضع الصينيه في الفرن حتي تنضج

وعلشان الستات المصريه بتحب تبدع في صنع الحلويات فمش هنكتفي بطريقه عمل الغريبه بالطريقه المصريه وهنقولكوا طريقه عمل الغريبه السورية

140526090941561

المكونات :

*******

  1. كوبايتين دقيق ناعم
  2. كوبايه سمنه (نباتي او بلدي )
  3. ملعقه سميد كبيرة (سميد ناعم )
  4. كوبايه سكر بودرة
  5. رشه فانيليا (2 جرام)

الخطوات :

  • نخلط السمنه والسكر حتي يذوب السكر جيدا
  • نضيف الدقيق و السميد بعد خلطهم الي خليط السمن و السكر  ونخلط جيدا (بمضرب البيض )  حتي نحصل علي عجينه جيدة
  • توضع العجينة في الثلاجه حتي تتماسك
  • اخراج العجينه من الثلاجه والبدء في تشكيلها علي شكل كرات بحجم مناسب ورصها في صينيه عليها ورق زبدة
  • نزين العجينة المشكلة باللوز او الكريز ……. الخ (مكونات التزيين حسب الموجود)
  •  نشعل الفرن ونضبط درجه حرارته علي 160 درجه مئويه حتي يسخن ونضع الصينيه في الفرن حتي تنضج

غرائب